Δευτέρα, 18 Ιανουάριος 2016 20:00

 

Κτήμα Ρωμαλίδη

cover

Η οικογένεια Ρωμαλίδη το 1993 στα κτήματά της στους Άμπελους Σερρών δημιούργησε έναν πρότυπο αμπελώνα. Η αρχική καλλιέργεια 15 στρεμμάτων, σταδιακά επεκτάθηκε σε 50 στρέμματα και από το 2004 έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα βιολογικής καλλιέργειας με πιστοποίηση από τη ΔΗΩ

Το πλέον βιολογικό επισκέψιμο οινοποιείο της οικογένειας Ρωμαλίδη διαθέτει ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και αποθήκευσης, ηλεκτρονικό σύστημα θερμικού ελέγχου και υπόγεια κλιματιζόμενα κελάρια όπου υπάρχουν δρύινα βαρέλια για την ωρίμανση του κρασιού.

 

 Τα κρασιά τα οποία θα παρουσιάσουμε

Σίρις

siris lefko orthio

Ποικιλιακή Σύνθεση: Sauvignon Blanc, Trebbiano

Χαρακτηριστικά: Τη μοναδική του γεύση συνθέτουν με ξεχωριστό τρόπο οι γνωστές παγκοσμίως ποικιλίες Sauvignon Blanc και Trebbiano, προσδίδοντας ένα απαλό κιτρινοπράσινο χρώμα, μια προκλητική διαύγεια και γεύση. Σερβίρεται με όλα τα θαλασσινά, τα ορεκτικά και τα λευκά κρεατικά στους 10° C.

Αλκοολικός Βαθμός: 12% Vol

Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας


 Ωραιοζήλη

oraiozili

Ποικιλιακή Σύνθεση: Μοσχάτο Αλεξανδρείας

Χαρακτηριστικά: Ένα φιλόδοξο κρασί από την εξαιρετική ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας,εύγευστο και ισορροπημένο, με ευχάριστη οξύτητα και πλούσια αρώματα, που σίγουρα θα σας γοητεύσει.

Αλκοολικος Βαθμός: 12% Vol


 Σίρις

siris

Ποικιλιακή Σύνθεση:  Syrah, Μerlot και Λημνιό.

Χαρακτηριστικά: Έχει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα και σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών και ώριμων μαύρων φρούτων, όπως δαμάσκηνο, κεράσι. Στο στόμα οι ευγενικές τανίνες υποστηρίζονται από άφθονο φρούτο, δημιουργώντας μια εντύπωση δύναμης και ισορροπίας. Εμφανίζει μακρά επίγευση με επανάληψη των μπαχαρικών. Μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης. Σερβίρεται στους 16-18 °C.

Αλκοολικός Βαθμός: 13% vol.

Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας


 Κτήμα Ρωμαλίδη

ktima romalidi orthioΠοικιλιακή Σύνθεση: Cabernet Sauvignon

Αλκοολικός Βαθμός: 13,5% vol.

Χαρακτηριστικά: Από την πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση ενός μοναδικού επιλεγμένου αμπελώνα, φτιάχνουμε το Cabernet Sauvignon ΚΤΗΜΑ ΡΩΜΑΛΙΔΗ.

Προϊόν Βιολογικής Γεωργίας