Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015 13:33

Ως νέα εταιρεία οι καινοτομίες δεν λείπουν από την φιλοσοφία μας, αφού είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί το γυάλινο πώμα αντί φελλού.

Κτήμα Αμπελόεις

ampelois events

Η αμπελόεις ξεκίνησε ουσιαστικά την πορεία της στον χώρο της οινοποιίας, το 2008, με την παρουσίαση των δυο λευκών κρασιών της Φωλιά και Συμφωνία, συμμετέχοντας σε εκθέσεις της χώρας μας: Οinotelia 2008, Διονύσεια 2009, Oenos 2009 όπου οι καταναλωτές αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την προσπάθεια της εταιρείας. Ως νέα εταιρεία οι καινοτομίες δεν λείπουν από την φιλοσοφία μας, αφού είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί  το γυάλινο πώμα αντί φελλού.

 Τα κρασιά τα οποία θα παρουσιάσουμε

Red

redΠοικιλιακή Σύνθεση: Syrah 100%

Χαρακτηριστικά: Με αρώματα κόκκινων φρέσκων φρούτων και κίκκινο ζωηρό χρώμα, το "Αμπελόεις Red" κερδίζει την μύτη και τον ουρανίσκο του καταναλωτή. Οι τανίνες του απαλές αλλά και ταυτόχρονα αισθητές στο στόμα δίνουν μια ζωντάνια στο κρασί. Με καλή διάρκεια και επίγευση, αφήνει μια δροσερή αίσθηση φρεσκάδας, που οφείλεται στην οινοποίηση που έχει γίνει σε δεξαμενές χωρίς παλαίωση σε βαρέλια. Πίνεται ευχάριστα όλο τον χρόνο και συνοδεύει ψητά ελαφρά κρέατα, πουλερικά, ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες, φρούτα, σκληρά τυριά, πιάτα αλλαντικών, κινέζικη κουζίνα και σούσι.

Αλκοολικός τίτλος: 13,5%


 Silver

silverΠοικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon 70 % Merlot 30%

Παλαίωση: 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και 4 μήνες σε φιάλες.

Αλκοολικός Τίτλος: 13 % vol

Ωρίμανση: Με τρεις διαφορετικές τεχνικές για 12 μήνες , 40% σε δρύινα γαλλικά βαρέλια των 225 λίτρων, 30% σε δεξαμενή και 30% σε δρύινο γαλλικό βαρέλι των τεσσάρων τόνων.

Διακρίσεις: Ασημένιο μετάλλιο στον 10ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2010
                     Ασημένιο μετάλλιο στον 11ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης 2011


 Gold

gold orthioΠοικιλιακή σύνθεση: Merlot 60% Syrah 4 %

Οινοποίηση: Kλασική ερυθρή οινοποίηση διάρκειας 8 ημερών.

Παλαίωση: 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και 4 μήνες σε φιάλες.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ωριμασμένο σε καινούργια δρύινα βαρέλια, με πορφυρό, ρουμπινί χρώμα, το Αμπελόεις Gold αποδίδει ένα σύνθετο μπουκέτο ώριμων κόκκινων φρούτων με μια πινελιά φρυγανισμένου ξύλου.

Αλκοολικός Βαθμός: 14 % vol

Διακρίσεις: Χρυσό βραβείο στον Διαγωνισμό Berliner Wein Trophy 2013